Over ons                                                      Van Spijk Kreatief is 12 jaar geleden opgericht door Karin en Nort van Spijk. Karin was heel enthousiast over het beschilderen van keramiek en volgde daar ook verschillende cursussen in. Zoals de teachers opleiding bij Duncun. Nort nam het gieten van de keramiek voor zijn rekening, wat op zicht een hele klus is. Nadat de vloeibare klei in mallen is gegoten, moet de klei er weer uitgehaald worden en worden geschuurd. Daarna wordt de klei op 1060° C gebakken. Dan pas is de klei klaar om beschilderd te worden.
Helaas is Karin al op 39 jarige leeftijd overleden, waarna Nort het geven van de cursussen heeft overgenomen en deze ook met veel plezier gaf. Sinds een aantal jaren worden de cursussen met veel enthousiasme door Jolanda, de huidige partner van Nort, gegegeven.

“Na het volgen van verschillende cursussen om les te geven in het keramiek beschilderen, ben ik de lessen gaan geven. Als je eenmaal begint met het beschilderen van keramiek werkt dit heel verslavend. Er zijn steeds weer nieuwe technieken om te leren, wat ik dan ook altijd met veel enthousiasme over breng op mijn cursisten. Ontdek ook je eigen stijl en maak zelf het mooiste servies, om dagelijks van te genieten of als een super persoonlijk cadeautje voor iemand anders” zegt Jolanda van Spijk.

Ben je na het bekijken van onze site ook nieuwsgierig geworden of heb je nog vragen, bel of mail ons dan!